Af og til får jeg henvendelser vedrørende; hvordan tager man det gode bogbloggerbillede? Her følger lidt tanker:
Baggrund Fik mit første kamera da jeg var 13 år. Er fra 1973! I mange år fotograferede jeg med filmruller. Hvilket medførte, at jeg lærte at kreere fotografiet i hovedet, inden jeg tog det. At tage et godt billede kræver blandt andet indsigt i komposition, virkemidler plus en god portion tålmodighed og lys, lys, lys.
Rekvisitter skal der i min verden til. Men man kommer altså langt med farvet karton, gavepapir – og hvad man lige har i hjemmet! Har inddelt nogle af mine mest brugte rekvisitter:
1. Papir, karton, serivetter m.m.
2. Dyr
3. Julepynt, konfetti m.m.
4. “Håndarbejde“
5. Lidt af hvert
6. Bøger
7. Toilettasken
8. Sjovt service
9. Sjove strukturer
10. Blomster
Lys, lys og atter lys. Man kan gøre meget i dag med billedredigeringsprogrammer. Find dog et lyst rum uden direkte sollys. Så billedet ikke bliver overbelyst, eller der kommer skygger.
Motiv. Undervejs i min læsning finder jeg nogle markører som indfanger romanen. Markører som repræsenterer bogens indhold. Fx hovedpersonen strikker (strikkepinde), ryger (cigaretter), har en have (blomster), er forelsket (et hjerte) og så videre.
Efterbehandling Jeg efterbehandler altid mine billeder. Giver dem mere ja, lys, et filter. Beskærer.
Apps jeg er benytter: VSCO, Snapseed, Lightroom, Square Fit.
Jeg tager mine bloggerbilleder med min iPhone XS. Det er hurtigst og lettest. Mange nye mobiltelefoner tager i min optik fotos i høj kvalitet.
Kredit Vi bliver alle inspireret af hinanden. Man lærer ved at efterligne ubevidst/bevidst – men det er selvfølgelig god stil, at kreditere hvis man har lagt sig meget tæt op af én. Et billede kan for mit vedkommende godt tage en til to timer at få ide til, tage og efterbehandle – inden jeg er tilfreds med resultatet. Det har taget mig mange forsøg at nå til mit greb. Øver mig hver dag.
Instagramprofiler hvor jeg også billedmæssigt finder inspiration: